Martijn Oostra nieuwe dirigent SDG De Tike

Martijn Oostra(29) uit Groningen is per direct de nieuwe dirigent van Brassband Soli Deo Gloria. Herman Sibma gaf vlak voor het Smallingerlandfestival aan werkzaamheden per direct te moeten stoppen.

Oostra, van origine slagwerker, begon zijn muzikale loopbaan bij Oranje in Bolsward, speelde jaren bij Soli Brass, Leeuwarden en rondde afgelopen jaar zijn studie HaFaBra-directie aan het conservatorium van Groningen af.

Oostra kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Ik heb er enorm veel zin om met deze mooie verenging te gaan werken en vele muzikale hoogtepunten te mogen beleven.”

Na het vertrek van Sibma, dat toch eerder kwam dan verwacht, moest het bestuur snel handelen en het is dan ook blij dat het zo snel een nieuwe dirigent kan presenteren. Het bestuur is ervan overtuigd dat Martijn met zijn enthousiasme en muzikaliteit de club weer een stap verder kan helpen en kijkt er naar uit mooie concerten en optredens met hem neer te zetten.

Tijdens het dorpsfeestconcert van 16 juni, is Oostra verhinderd. De band staat op 16 juni onder leiding van Piet van der Heide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *