Herman Sibma stopt; SDG moet op zoek naar nieuwe dirigent

Herman Sibma heeft aangekondigd aan het eind van het lopende seizoen te moeten stoppen als dirigent van SDG De Tike. De dirigent heeft last van gehoorproblemen.

Sibma dirigeerde SDG in 2019 interim en werd in 2020 aangesteld als vaste dirigent van SDG. De band verzorgde onder zijn leiding succesvolle optredens tijdens het Gouden Spiker Festival en het muziekfestival op Schiermonnikoog, won het federatiefestival van de gemeente Smallingerland in 2020 en kwam na corona uitstekend uit de startblokken door Surventobrass te winnen.

Sibma is teleurgesteld over het besluit dat hij heeft moeten nemen: “Ik baal hier ontzettend van, maar mijn gezondheid gaat voor en wil op deze manier verdere problemen voorkomen.”

Bestuurslid Lysbeth Bus: “Het is in de eerste plaats voor Herman zelf ontzettend jammer dat hij moet stoppen met dirigeren. Ook voor ons is het erg jammer dat we nu voor de tweede keer meemaken dat onze dirigent moet stoppen met dergelijke klachten. We zijn ervan overtuigd dat we snel een nieuwe dirigent vinden voor onze enthousiaste en ambitieuze club.”

Band en bestuur beraden zich de komende periode op de opvolging van Sibma.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *