SDG en Van Der Hoek verlengen samenwerking

Sijtze van der Hoek zal ook komend seizoen SDG De Tike dirigeren. Na het vertrek van Guus Tomey werd van der Hoek al aangesteld als interim dirigent. Door zowel de band als dirigent werd deze samenwerking als zeer prettig ervaren.

Van der Hoek dirigeerde in het verleden onder andere De Bazuin Ureterp en De Spijkerpakkenband maar was de laatste jaren minder actief als dirigent: “Ik heb me de afgelopen jaren bewust, en deels ook gedwongen door omstandigheden, minder geprofileerd als dirigent. Enerverende jaren waarin ik andere interesses en vaardigheden kon ervaren en ontwikkelen. Maar anderzijds ook pijnlijke jaren, omdat ik het dirigeren zo ontzettend miste.
Toen ik na een paar gastdirecties een telefoontje kreeg met de vraag of ik de band het komende seizoen wil dirigeren was mijn antwoord meteen: ‘uiteraard, ik heb er zin in!’ SDG De Tike heeft een bijzondere plek in mijn hart”, aldus Van der Hoek die vroeger nog cornet speelde bij SDG toen de band onder leiding stond van zijn vader Jan.

In overleg met Van der Hoek zal de komende tijd het jaarprogramma voor volgend seizoen worden vastgesteld waarin sowieso concoursdeelname en een themaconcert zullen worden opgenomen. Van der Hoek daarover: “Het programma voor het komende jaar biedt volop uitdaging om de band muzikaal te ontwikkelen”.

Voor SDG staan er dit jaar nog medewerking bij het dorpsfeest en een trouwdienst op het programma waarna de band zich zal voorbereiden op het bondsconcours van november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *