Piet van der Heide interim-dirigent SDG

Piet van der Heide uit Engelum is tot aan het einde van dit kalenderjaar de dirigent van SDG De Tike. Na het vertrek van Titus van der Woude was de band op zoek naar een tijdelijke opvolger.

Piet van der Heide begon zijn muzikale loopbaan aan Streekmuziekschool ‘De Wâldsang’ in Buitenpost, waar hij cornet – en pianoles kreeg van onder andere Tjeerd Brouwer en al op vijftienjarige leeftijd in het schoolorkest (‘De Wâldsang’) mocht spelen. In 1981 begon hij aan de vakopleiding van het Conservatorium te Leeuwarden, waar hij afstudeerde in de hoofdvakken trompet en hafabra- directie.
Na diverse vervolgcursussen begon hij in 1996 de studie voor het ‘groot diploma HaFaBra- directie’ aan het Conservatorium van Amsterdam. Van der Heide was dirigent van onder andere SDG Blije, Excelsior Veenwoudsterwal en Gloria Deï, Gerkesklooster.

De komst van Piet van der Heide geeft het bestuur de tijd in alle rust te kijken naar een vervanger voor de lange termijn. Eventueel geïnteresseerde dirigent kunnen hiervoor contact opnemen met het bestuur. Dit kan via bestuur@sdg-detike.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *