In Memoriam: Guus Tomey

guusGuus Tomey werd geboren op 14 april 1963 in Leeuwarden. Na aan het conservatorium te zijn afgestudeerd werd Guus, naast fanatiek besbas-speler bij het A-orkest van De Bazuin Oenkerk, ook dirigent bij onder andere het B-orkest van de Bazuin en de fanfares Beatrix uit Doezum en Tida Kira uit Munnekezijl en enkele gospelkoren.

Na te zijn gestopt als dirigent werd Guus in 2010 gevraagd dirigent te worden van SDG De Tike. Al snel was er een muzikale en persoonlijke klik tussen Guus en de band die hij liefkozend “De Blacktike” noemde.

Onder zijn enthousiaste leiding werd in december 2011 een derde plaats behaald tijdens het NBK en werden successen behaald op verschillende concoursen. Onder leiding van Guus werd ook het 75-jarig jubileum van de band gevierd met een concert met Iris Kroes, voor Guus, zo zei hij later, één van de hoogtepunten met SDG. Daarnaast werd in 2014 de vierde divisie gewonnen bij het concours op Schiermonnikoog.

Guus was een markante persoonlijkheid en een fanatieke en gedreven dirigent die de band met veel humor, muzikaliteit en fanatisme tot het uiterste dreef, maar bovenal, en nog steeds, zeer begaan was met onze leden en vereniging.

In april 2015 beëindigden Guus en SDG, na een zeer succesvolle periode, de samenwerking.

Zaterdag, 15-10-2016, overleed Guus.

Wij wensen Siepie, Sanne, Petry, Gerard, Maria, verdere familie, bewoners en werknemers van het Sa Leuk Hûs heel veel sterkte.

Lieve Guus… ‘We’ll meet again….’

 

 

 

2 gedachten over “In Memoriam: Guus Tomey

  1. Jentje Steegstra

    Familie, gecondoleerd met dit verlies. Geschokt heb ik kennis genomen van het overlijden van Guus. Rond 1992 heb ik in Boornbergum, samen met andere enthousiaste zangers, een gospelkoor opgericht, The Source, waar Guus enkele jaren dirigent en inspirator was. Later werd het jongerengospelkoor The Young Source, opgericht. Ik heb Guus leren kennen als een professionele en markante dirigent en musicus, bevlogen, hard werkend, met humor. Guus, rust zacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.