Herman Sibma nieuwe dirigent SDG De Tike

Dirigent Herman Sibma uit Buitenpost wordt de nieuwe dirigent van Soli Deo Gloria De Tike. De band moest na het vertrek van Titus van der Woude in september op zoek naar een nieuwe dirigent. Piet van der Heide nam tijdelijk de honneurs waar zodat het bestuur de tijd had een opvolger voor de lange termijn te zoeken.

SDG en Herman werkten ook in het voorjaar van 2019 al samen. Deze samenwerking werd door beide partijen als zeer prettig ervaren met een mooie tweede plaats op het muziekfestival van Schiermonnikoog als resultaat.

Herman dirigeerde eerder Concordia Buitenpost en Excelsior Ferwert, waarmee hij Nederlands Kampioen werd. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe klus: “SDG de Tike is een enthousiaste vereniging die graag vooruit wil. Ik kijk uit naar onze samenwerking en mooie muzikale momenten met elkaar te beleven.”

SDG en Herman richten zich nu op het Smallingerlandfestival in maart. Met een themaconcert in mei en deelname aan het muziekfestival van Borkum (DE) nog op het programma is de agenda van de brassband goed gevuld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.