Nacht van De Tike’ op 19 maart 2010

De muziekvereniging geeft regelmatig een themaconcert en ook deze keer is het weer gelukt om totaal iets nieuws te bedenken. Het thema van dit concert is ‘Ik hou van Holland’ en dit resulteerde in de ‘Nacht van De Tike’ welke om 22.00 uur begon.

Het begin van het concert was volledig verzorgd door onze eigen jeugdleden en leerlingen onder leiding van Friso Valkema (muziekleraar), de jeugdleden zorgden voor gezellige boerenkapel muziek en waren ook geheel in stijl aangekleed.

Verder heeft ons jongste toneel talent (15) Folkert Wesseling een zelf geschreven humoristisch cabaret optreden verzorgd, met daarin hele actuele zaken, met zo nu en dan een ‘scherp randje’ en een knipoog naar ons hedendaagse leventje.

Tussendoor was er een optreden met het muziekkorps samen met een onze volkszanger van weleer: André Hazes.

Wat ook nieuw en bijzonder was tijdens dit concert is dat er een ‘gelegenheids’ Tiekster Shantykoor is samengesteld en na een oproep via een briefje in het dorp, waren er maar liefst 34 Tiekster mannen die zich hiervoor spontaan aangemeld hebben. Dit Shantykoor heeft drie keer met Rika Dijkstra gerepeteerd en dit was uiteraard een gezellige boel. De uitvoering was zeer overtuigend en een groot succes, men vond e.e.a. zo leuk, dat besloten is dat het Shantykoor op 29 april a.s. nogmaals zal optreden tijdens de Koninginnenacht.

DJ Erwin zorgde voor de aanvullende gezellige muziek en heeft ons nog veel gezelligheid gebracht na het concert tot in de kleine uurtjes…