Afscheidsconcert Andries de Haan op 16 juni 2010

Op 16 juni was er voor Andries een afscheidsconcert in gepland, na zeven jaar zich als dirigent enorm ingezet te hebben voor de muziekvereniging, was een mooi afscheid het minste wat wij voor hem konden doen…(vonden wij), maar Andries dacht hier heel anders over en wilde eigenlijk helemaal geen afscheid, maar wilde juist het liefst met ‘stille trom’ vertrekken. Wij konden dus niet anders dan op 13 juni (zie eerdere foto’s) een ‘nepafscheid’ te spelen. Maar daarnaast waren wij in het diepste geheim op de dinsdag aan het repeteren voor het ‘echte’ afscheidsconcert.

Hier werkte onze pas aangenomen en officieel pas op 1 september startende toekomstige dirigent Guus Tomey heel enthousiast aan mee, zodat wij muzikaal ook goed voorbereid waren op dit verrassingsconcert.

Om 19.30 uur arriveerde Andries zoals gebruikelijk op de repetitieavond, maar tot zijn schrik, zat iedereen in onze officiële zwarte outfit. Verklaring van de voorzitter was dat wij op deze laatste repetitieavond ‘stemmige’ kleding hadden aangetrokken, om zo met weemoed afscheid te willen nemen van Andries. Hmmm.. Andries gaf aan dat hij het niets vertrouwde maar had geen idee wat er ging gebeuren.

Om 20.00 uur kwam volgens afspraak als verrassing al het publiek binnen en konden we los met het afscheidsconcert. Andries moest in een speciaal voor hem bestemde stoel gaan zitten en had verder geen keus dan alles over zich heen te laten komen.

Het concert begon met de ‘Stille Fanfare’… ja, inderdaad een Fanfare die alles doet behalve spelen, dit naar aanleiding van het ‘met stille trom’ willen vertrekken van Andries, dit was een erg hilarisch gebeuren.

Vervolgens het debuut van onze onze nieuwe dirigent Guus Tomey op De Tike, door met ons een aantal ‘succesnummers’ te spelen welke wij onder Andries destijds ingestudeerd en uitgevoerd hebben. Tijdens het prachtige nummer ‘Tuintje in mijn Hart’ werd er een fotoserie vertoont waar Andries op vele wijzen werd neergezet.

Hierna werd er opnieuw een Shantykoor (ook tijdens de ‘Nacht van De Tike’) opgesteld, echter deze keer bestond deze uit leden van de muziekvereniging, de nieuwe dirigent en begeleid door ons eigen Jan Krist op mondharmonica. .

Als slot een prachtig filmpje over de hoogtepunten van het dirigentschap van Andries bij SDG met als pakkende titel: ‘We’ll Meet Again’. Klik hier om dit filmpje te bekijken.

Daarna het afscheid van alle leden door het het individueel overhandigen van een roos….’prachtig’ voel je de tranen al opkomen…