Kerstconcert Soli Deo Gloria op 18 december: ‘In Krystliet’

Ebenezer Scrooge is de hoofdpersoon uit de roman ‘A Christmas Carol’ (1843) van Charles Dickens. ‘A Christmas Carol’ vertelt het verhaal van een oude verbitterde vrek, genaamd Ebenezer Scrooge.  Hij is financier en geldwisselaar; zijn leven lang heeft hij enkel en alleen gericht op het krijgen van meer geld. Scrooge veracht zaken zoals vriendschap, liefde en de gedachten van het kerstfeest. In de nacht voor Kerstmis heeft hij een aantal dromen die hem tot inkeer laten komen.

Deze versie van ‘Een Kerstverhaal’ is in Nederland voor het eerst uitgevoerd in 2008 door ‘De Bazuin Oenkerk’. Naderhand is de tekst ter beschikking gesteld aan andere muziekverenigingen. Daarom kan ook SDG dit stuk in 2013 uitvoeren in samenwerking met PCBO de Gielguorde. De vertaling uit het Engels naar het Fries is van de hand van Trientsje van der Zee in opdracht van ‘Keunstwurk’ .

Voor dit Kerstverhaal is SDG een unieke samenwerking aangegaan met de basisschool van de Tike ‘de Gielguorde’. De uitbeelding van het verhaal zal worden uitgevoerd door de school. De rol van Scrooge zal door een dorpsgenoot worden vertolkt. De muzikale omlijsting is in handen van SDG.

Als locatie mogen we gebruik maken van de oude stal bij Swalkersstee op de Master Iniawei 8 in de Tike. Aanvang: 19.00.