Einde van het (jubileum)seizoen in zicht

De afgelopen periode hebben we te maken gehad met een technische storing van onze website. Daardoor was het niet mogelijk updates te plaatsen met betrekking tot de activiteiten van SDG De Tike. Toch is er heel wat gebeurd de afgelopen periode. Een klein overzicht:

Op 12 april hebben we deelgenomen aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp. In een sterk deelnemersveld van maar liefst 13 brassbands zijn we helaas niet in de prijzen gevallen. Toch kwamen we met een goed gevoel van het podium en ontvingen we veel positieve reacties uit de zaal. Met name de solo van euphoniumspeler Pieter Vonk had indruk gemaakt op het aanwezige publiek.
Na het Gouden Spiker Festival stond gelijk het volgende evenement op de agenda: Het zang-en muziekfestival op Schiermonnikoog. Op zaterdag 14 juni vertrok SDG richting het Friese eiland. Het werk ‘Arkansas’, werd hier onder muzikale leiding van dirigent Guus Tomey uitgevoerd. De jury beloonde ons optreden met maar liefst 86 punten! Dit bleek voldoende voor de winst in de vierde divisie. In het juryrapport werd gesproken van ‘prachtige muzikale momenten’ en ‘een volwassen- en goed klinkende brassband’.
Aangezien het grootste gedeelte van de band een overnachting had geboekt werd deze prestatie die avond en nacht uitbundig gevierd.

Een week later verleende SDG medewerking bij een openluchtdienst in de Tike. Aanstaande donderdag sluiten wij het seizoen af met een barbecue en blikken we nog eenmaal terug op het succesvolle seizoen 2014/2015; het jubileumseizoen. Een seizoen met vele hoogtepunten zoals het concert met Iris Kroes in een afgeladen Dorpshuis De Tike, het prachtige Kerstconcert in samenwerking met PCBO De Gielguorde in het zeer sfeervolle ‘Swalkersstee’ en onze uitstekende prestaties op het Gouden Spiker Festival en het concours op Schiermonnikoog!

Foto’s van bovenstaande activiteiten volgen zo spoedig mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *