Dirigent

Sijtze van der HoekSDG De Tike staat op dit moment onder leiding van Sijtze van der Hoek.

Door het enthousiasme en de gedrevenheid van zijn vader werd Sijtze al op jonge leeftijd besmet met het muziekvirus. Zijn vader gaf hem vrijwel dagelijks muziekles en ’s avonds speelde hij zijn partijtje mee in de brassbands die hij dirigeerde. Tijdens zijn tienerjaren vervolgde hij muzieklessen bij Tjeerd Brouwer. Van der Hoek over Brouwer: “Een geweldige en veeleisende leermeester, die me vele facetten van het (muziek)leven liet zien.”
Van der Hoek speelde als cornettist bij de Nederlandse topbands – De Bazuin Oenkerk, Soli Deo Gloria (Soli Brass) en de Wâldsang.

Na de middelbare school studeerde Sijtze aan de conservatoria van Leeuwarden en Groningen, werkte jarenlang als muziekdocent en dirigeerde vrijwel iedere avond een orkest.

Halverwege de jaren negentig maakte hij de overstap naar het zakenleven. Hij werkte als redacteur en redactiecoördinator bij muziekuitgeverij De Haske. In 1999 startte hij zijn eigen muziekuitgeverij Gobelin Music Publications. Ruim twaalf jaar werkte hij als directeur van deze succesvolle uitgeverij. In 2011 is Gobelin overgenomen door De Haske Hal Leonard. Bij Hal Leonard MGB – ‘s werelds grootste muziekuitgeverij en distributeur – is hij ruim vier jaar sales & marketing manager geweest.

In 2014 ging Sijtze terug naar de schoolbanken om twee post-HBO opleidingen te volgen: Kindercoaching en Mental Coaching. Helaas kon hij het dirigeren niet combineren met zijn drukke werkzaamheden en studies. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan… sinds kort heeft hij de zakenwereld achter zich gelaten en is hij met nieuw elan terug in de muziekwereld. Hij coacht orkesten, musici en kinderen in het behalen van hun doelstellingen.

Kijk voor meer informatie op de website van Sijtze.