Dirigent

Titus van der Woude (1985) werd geboren in Dokkum. In het muzikale gezin werd de liefde voor muziek hem met de paplepel ingegoten. Titus besloot dan ook al op jonge leeftijd drummer te willen worden. Op zijn zesde kreeg hij zijn eerste drumlessen van Jan Roel Hamersma en later van Andries van Wieren. Door vader Klaas van der Woude kwam Titus al snel in aanraking met de wereld van de HaFaBra-muziek en op zijn vijftiende werd hij lid van Brassband De Bazuin uit Oenkerk. Hier was hij zeventien jaar actief als muzikant.

Na de middelbare school koos Titus voor het Prins Claus Conservatorium waar hij klassiek slagwerk studeerde. Hier kreeg hij les van onder andere Richard Jansen en Luuk Nachtegaal.
Na in 2017 te zijn afgestudeerd is Titus gestart als slagwerkdocent, speelde hij in diverse Joop van den Ende musicalproducties en remplaceert hij met regelmaat bij de Johan Willem Friso Kapel.

In 2013 startte hij, samen met zus Fardau, muziekschool Mezzoforte en verzorgt hij tot op heden drumlessen. Daarnaast werkt hij een aantal dagen per week bij muziekhandel Van der Glas in Heerenveen, speelt hij in top-40 band ‘Brightside’ en maakt hij diverse arrangementen voor HaFaBra-orkesten.

Samen met Geartsje en hun dochters Marit en Yfke woont Titus in Damwâld. Met ingang van het seizoen 2018/2019 is Titus aangesteld als dirigent van SDG De Tike